Kiwanis zamelen 1.000 telefoons en 10.000 cartridges in voor STOP Tetanus

Kiwanis zamelen 1.000 telefoons en 10.000 cartridges in voor STOP Tetanus

De Koudekerkers Piet Smit en Ed Bink, beiden lid van Kiwanis, zamelen vanaf komend voorjaar gebruikte telefoons en lege inkt- en tonercartridges in voor ' Stop Tetanus'. Trots laten de heren het bord zien met het aantal dat tot nu toe is ingezameld. Door de enthousiaste medewerking van alle supermarkten in Alphen aan den Rijn en omgeving en de afvalbrengstations is de inzamelingsactie een groot succes. Piet Smit, voorzitter: ' Wij zijn dolblij met dit enorme aantal voor 'Stop Tetanus', dat is te danken aan de inwoners van Alphen aan den Rijn, Boskoop, Rijnwoude en Kaag en Braassem."

Inzamelactie bij De Limes gaat door

Het doneren van telefoons en cartridges blijft ook in 2016 mogelijk bij afvalbrengstations Ecopark De Limes in Alphen aan den Rijn en het afvalbrengstation Kaag en Braassem in Roelofarendsveen. Heeft u nog een oude mobieltje in de la liggen of een verstofte cartridge op zolder? Lever 'm dan in.

7.000 vaccins voor Stop Tetanus

Onder de naam Stop Tetanus hebben Kiwanis Nederland en Unicef de handen ineen geslagen om een eind te maken aan tetanus bij moeders en pasgeborenen. Deze dodelijke ziekte eist jaarlijks het leven van 60.000 onschuldige baby's en een groot aantal vrouwen. De gevolgen van de ziekte zijn ondraaglijk: pasgeborenen lijden aan terugkerende pijnlijke spierkrampen en extreme gevoeligheid voor licht en aanraking. De ziekte komt nog voor in 39 ontwikkelingslanden en is zonder behandelijk dodelijk. In Alphen en omgeving hebben we met de opbrengst al zo'n 7.000 vaccins kunnen bekostigen. Voor het inenten van één persoon tegen tetanus zijn 3 vaccins nodig.

Deel deze post